2 / 7

McCann Erickson: In Sufragerie se nasc idei

McCann Romania, unul din cele mai mari grupuri de comunicare de pe piata locala, s-a mutat in primavara anului trecut intr-o cladire de birouri din in zona Piata Romana. Apoi, compania a amenajat la parterul imobilului o biblioteca, denumita Sufragerie.

„Am dat drumul Sufrageriei in septembrie 2010. Este un spatiu care ne-a redefinit cu adevarat zona receptiei. Initiativa a plecat de la faptul ca pur si simplu am vrut sa organizam toate cartile si revistele pe care le aveam prin birou”, povesteste Alexandru Cristea, junior account executive in cadrul McCann Erickson si responsabilul proiectului Sufrageria.

Ulterior, cu sprijinul celor de Griffon & Swans si Curtea Veche Publishing, conceptul a prins forma si Sufrageria a devenit un spatiu care cuprinde o biblioteca, un pop-up store si spatiu de evenimente, precum si un "melting pot", un loc unde poti veni oricand in timpul zilei sa stai. „Sunt mereu oameni in Sufragerie si asta este cel mai bun lucru legat ea: este un spatiu viu. Lucrurile se intampla, oamenii se intalnesc, se nasc idei”, spune Cristea.

Biblioteca este amplasata in spatele receptiei si este deschisa in toate zilele saptamanii in orele de lucru. Biblioteca McCann are peste 300 titluri si creste odata cu fiecare nou membru, intrucat pentru a deveni membru fondator Sufrageria trebuie sa donezi carti din propria ta colectie. Cartile sunt apoi stampilate si creditate donatorului, care primeste un card personalizat de membru ce ii permite sa imprumute carti.

„Avem de toate. Chiar avem de toate. Baza a fost creata de cartile de prin agentie, cumparate de-a lungul timpului sa fim la curent cu what’s happening in the world of marcomms. La ele s-au adaugat placeri beletristice, cate un best seller, o carte de bucate sau un ghid de vacanta. Orice doneaza fiecare. Asa ca tot ce suntem noi se afla aici”, arata Alexandru Cristea.

Regula companiei cea mai de pret este, de fapt, o antiregula: oricine imprumuta o carte trebuie sa marcheze faptul ca a trecut prin mainile lui. „Incurajam chiar adaugare de comentarii in ea, folosirea marker-ului pentru a scoate in evidenta un pasaj sau aplicarea unor post it-uri cu referinte. Totul pentru a imbogati cartea cu experienta fiecaruia”, mai spune responsabilul Sufrageria.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri