5 / 6

Ce alternative exista?

Ce alternative exista la izolatia termica pe baza de polistiren? Care ar fi diferentele de pret si executie?

VASILE BRAD, MAPEI: Alternativele ar fi peretii dubli, termoizolarea cu boltari BCA, aplicarea de spuma poliuretanica prin spray-ere, aplicarea de vata minerala sau placi de pluta, realizarea fatadelor ventilate. As mentiona vata minerala ca o alternativa la polistiren din mai multe motive. Este net superioara ca rezistenta la foc si permeabilitate la difuzia vaporilor de apa. Diferenta de pret nu este semnificativa atunci cand vorbim despre avantajele sistemelor pe termen lung.

RAZVAN BOBE, BAUMIX: Vata minerala bazaltica – pentru obtinerea aceluiasi grad de izolare a peretilor vata minerala costa de 2,5 ori mai mult. Termoizolatia poliuretanica rigida – procedeu nou intrat pe piata, preturile sint prohibitive. Fatade ventilate – aspect estetic si durabilitate foarte mare, costul cel mai mare
Alternativele la polistiren sunt reprezentate de vata minerala sau pluta. Investitia pentru acest tip de termoizolare este mult mai mare si se amortizeaza in circa 12 ani, fata de 5-7 ani in cazul celei cu polistiren.

MIRCEA OCHINCIUC, arhitect
: Orice solutie alternativa nu poate fi elaborata si recomandata decat in urma unor studii, teste si verificari la care sa participe furnizorii de materiale de constructii si specialistii in cercetarea sistemelor de protectie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri