1 / 4

Hotel Cismigiu

Dupa o istorie de mai bine de un secol, spaniolii de la Hercesa au incep in perioada boomului imobiliar sa investeasca in cladirea Hotel Cismigiu, iar in 2012 o inaugureaza dupa o investitie de 15 mil. euro.

Pentru primul an de activitate al hotelului Cismigiu, Hercesa asteapta o cifra de afaceri de circa 1,5-1,8 mil. euro.

Compania spaniola Hercesa a dezvelit in martie 2012 fatada cladirii Cismigiu, a carei renovare si consolidare a inceput inca din 2009 si a necesitat o investitie de 15 milioane de euro. Pe 19 decembrie, compania a inaugurat si interiorul modern al proiectului, parte care a fost construita de la zero, ca urmare a faptului ca vechea constructie era intr-o stare de degradare atat de avansata incat nu a putut fi pastrata.

Constructia din apropierea Parcului Cismigiu din Capitala dateaza de la inceputul secolului XX si a adapostit in trecut Hotelul Cismigiu si beraria Gambrinus. Suprafata totala construita este de 9.790 mp, iar proiectul cuprinde spatii comerciale la parterul cladirii, spatii pentru birouri la mezanin si etajul unu si un hotel de 4 stele superior cu 60 de apartamente la etajele doi, trei, patru si cinci.

Parterul cladirii a fost inchiriat integral , libraria Humanitas si Institutul Cervantes ocupand spatiile. Si faimoasa berarie Gambrinus a renascut.

"Ne-am indragostit de aceasta cladire de cand am intrat pe piata romaneasca la inceputul anilor 2000. Initial am dorit sa o pastram integral, dar degradarea avansata nu ne-a permis sa pastram decat fatada", spun reprezentantii Hercesa.

"Avand in vedere ca din constructia istorica am putut pastra doar fatada, iar restul cladirii am fost nevoiti sa o demolam din cauza degradarii, am dorit sa pastram autenticitatea. Asa ca am optat pentru o amenajare moderna a spatiului. Am pastrat intrarea originala, iar apoi am venit cu elemente moderne, cum ar fi scara metalica semi industriala din lobby. ", spune Mauricio Mesa Gomez, seful Hercesa.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri