2 / 19

Arad: 7,5 milioane de lei

Primaria Arad va cheltui, in acest an, 7,5 milioane de lei pentru intretinerea si amenajarea spatiilor verzi, compuse in mare parte din gazon, arbori si arbusti. Bugetul este cu 12% mai mare decat in 2013, cand au fost alocati 6,7 milioane de lei, dar s-au cheltuit doar 4,6 milioane de lei.

In Arad au fost inventariate spatii verzi care se intind pe o suprafata de peste 1.250.000 de metri patrati. Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici, fiecare sector a fost licitat separat. In ultimii ani, strategia municipalitatii a fost de a se planta gazon, fiind tot mai rare rondourile cu flori, in care de regula se planteaza trandafiri.

Conform bugetului aprobat, in acest an ar urma sa fie amenajate spatii verzi noi in cartiere, pe o suprafata de aproximativ 26.000 de metri patrati.
Municipalitatea ofera posibilitatea asociatiilor de locatari sau proprietari sa solicite amenajarea gratuita de spatii verzi, Primaria angajandu-se sa asigure atat materialul saditor, cat si lucrarile, dar cu conditia ca asociatiile sa isi asume in scris raspunderea ca vor ingriji aceste spatii cel putin cinci ani.

Sursa foto: Primaria Arad/Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri