3 / 5

Retailul, in plin proces de expansiune: cum se prefigureaza anul 2016

Piata centrelor comerciale din Romania se se afla intr-o plina expansiune, speciaistii estimand ca pana in 2020 stocul ar urma sa depaseasca jumatate de milion de metri patrati.


Pana la finalul acestui an, circa 100.000 mp de spatii comerciale vor fi livrate in Bucuresti – cu doua mari proiecte anuntate – ParkLake Plaza si Veranda Mall Obor - , in timp ce Timisoara ar urma sa devina orasul cu cele mai importante dezvoltari, mai multe proiecte fiind anuntate pentru dezvoltare in urmatorii doi ani.


“Asistam la o serie de dezvoltari importante la nivel local si vedem noi branduri care intra in Romania. Sunt retaileri din Polonia, Turcia, Europa de Vest, inclusiv din SUA care se uita la piata din Romania. Acest lucru ne da incredere ca urmeaza o serie de schimbari importante si ca tara noastra devine un nume important in regiune pe zona de retail. (…) Ne asteptam sa vedem noi nume pe piata, noi dezvoltari si ne asteptam ca atentia dezvoltatorilor sa se duca spre centre comerciale din provincie, spre dezvoltari de parcuri de retail si nu pe centre comerciale de mari dimensiuni in urmatorii ani”, a spus Liana Duitru, associate director al Colliers pe segmentul de retail.


Conform datelor Colliers, la finele anului trecut, circa 930.000 de mp de centre comerciale specializate si peste 2,3 milioane de mp de centre comerciale traditionale erau disponibili pe piata.



Wall-Street.ro a realizat recent un studiu al principalelor orase din Romania in care au loc dezvoltari de proiecte comerciale, si un top 10 al celor mai dezvoltate zone pe acest segment.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri