2 / 6

2. Imprimarea 3D

O consecinta a revolutiei tehnologice a fost si lansarea unor solutii alternative pentru constructii, care au devenit tot mai populare in randul dezvoltatorilor imobiliari. Este vorba despre imprimarea 3D a caselor, o tehnologie pe care au implementat-o deja chinezii pe mai multe proiecte si care s-a dovedit extrem de utila prin reducerea considerabila a costurilor.


In ciuda faptului ca tehnologia se afla la inceput de drum si costurile actuale sunt ceva mai piperate, exista cu siguranta mult loc de imbunatatire, dar este de asteptat ca in anii urmatori sa vedem din ce in ce mai multe utilaje gigant care toarna betoane sau dezvoltatori care apeleaza la aceste solutii, la baza fiind vorba despre costuri si timpi de executie scazuti, dar si de o siguranta sporita in procesul de constructie.


Daca in China si in Egipt au fost deja imprimate 3D case care pot fi locuite, in Dubai a fost inaugurat primul proiect de birouri in care angajatii isi pot desfasura activitatea, un proiect realizat intr-un timp record.


O veste buna vine si din Romania, acolo unde o echipa de studenti de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti isi propune sa aduca prima astfel de solutie si sa inceapa proiectarea de case si proiecte de anvergura si in Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri