3 / 4

Cel mai afectat sector al Capitalei

In ceea ce priveste BREI-V, cel mai afectat sector in 2008 a fost sectorul 6, cu o scadere de 32%, adica peste 500 de euro/mp.

De ce scad preturile apartamentelor vechi din sectorul 6 al Capitalei

“Fiind un sector format aproape exclusiv din cartire rezidentiale destinate clasei de mijloc si neavand o zona de lux, sectorul 6 este cel mai expus, adresandu-se doar unei categorii de cumparatori, clasei medii, cea mai afectata de criza financiara”, afirma Calin Bucur.

De cealalta parte, sectorul 1, preponderent format din zone de lux, s-a depreciat cel mai putin in 2008, la finalul caruia a pierdut doar 19% din valoarea lunii ianuarie. Astfel, ramane cel mai scump sector, cu o valoare medie de 1.855 euro/mp.

Restul sectoarelor s-au depreciat cu aproape aceeasi marja, in jurul valorii de 25%, in decembrie 2008 fata de luna ianuarie a aceluiasi an.

Indicele BREI
a fost realizat de o echipa de 20 de consultanti si analisti din cadrul firmei Colliers International, coordonata de Calin Bucur, fiind analizate 4.000 de oferte, incepand cu 1 ianuarie 2005.

Ca si principalii indici bursieri, BREI are la randul sau opt indici secundari care monitorizeaza evolutia preturilor in cele sase sectoare din Bucuresti cat si pentru apartamentele vechi din blocurile construite inainte de anul 1990 si pentru cele din proiectele rezidentiale noi construite in ultimii ani.

Fiecare sector a fost impartit pe cartiere si pentru fiecare cartier au fost alese oferte si tranzactii din anumite zone care sa respecte un algoritm de calcul bazat pe ponderea vanzarilor in functie de calitate si pret.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri