2 / 5

Proprietarii care nu reduc chiriile vor oferi mai multe stimulente

In acest an, cel putin 260.000 mp de birouri vor fi finalizati pe piata din Bucuresti, dintre care doar 25-30% au fost pre-inchiriati pana in prezent. In acest context, Marius Scuta se asteapta la o scadere a chiriilor, dar si la oferirea mai multor stimulente din partea proprietarilor de birouri.

„Chiriile vor mai scadea cu inca 10-15% sau chiar cu 20-25% daca ne referim la zona Pipera Nord (n.r: Voluntari), insa in ceea ce priveste valoarea neta efectiva a chiriei nu cred ca mai este loc de scadere. Altfel spus, chiriile din contracte vor ramane la acelasi nivel, dar proprietarii vor oferi stimulente mai mari, inclusiv luni gratis”, a declarat seful departamentului de birouri al Jones Lang LaSalle.

Si proprietarii cladirilor din zona centrala a Capitalei vor trebui sa vina cu o oferta mai atractiva pentru chiriasi, mai ales daca nu au scazut suficient nivelul chiriei. In acest moment, sunt foarte putini clienti activi in piata, precizeaza Scuta, iar acesti clienti vor semna contracte pentru spatiile cu costuri reduse, ceea ce ii va determina pe proprietari sa aleaga intre a sta cu cladirile goale sau a le inchiria pentru o suma mai mica.

In acest context, anul 2010 va ramane unul al chiriasilor si nici 2011 nu da semne sa redevina un an al proprietarilor.

“Volumul de spatii ce va fi dat in folosinta in acest an este prea mare pentru a specula ca 2011 va fi din nou un an al proprietarilor. Ma astept ca acest lucru sa se intample in 2012 sau chiar in 2013”, a subliniat consultantul Jones Lang LaSalle.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri