1 / 5

Ce a vrut Boc sa spuna

Premierul Emil Boc i-a cerut ieri ministrului Sebastian Vladescu sa introduca in noul proiect de lege o impozitare suplimentara pentru cladiri, care sa se aplice incepand cu a doua proprietate.

“Prima proprietate se impoziteaza normal, pentru toti la fel. Incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata, pentru a putea sa aducem un plus de venituri la bugetul de stat si pentru a avea un efort de solidaritate si din partea acelora care au in Romania mai multe proprietati”, a declarat Emil Boc.

La scurta vreme dupa anuntul lui Emil Boc, fostul premier Adrian Nastase a scris pe blogul personal ca declaratia lui Boc este o dovada clara a faptului ca “Guvernul Romaniei anunta masuri «aiurea»”, intrucat aceasta masura exista deja in Codul Fiscal din 22 decembrie 2003.

“Ca Emil Boc, doctor in drept constitutional, nu stie care este situatia reala din tara in care intamplator e prim-ministru e evident, dar ca nu mai stie ce legi a votat si apoi a aplicat in calitate de primar e grav. Cum ministrul finantelor Sebastian Vladescu – proprietar a nu mai putin de 5 imobile – nu i-a atras atentia ca greseste, doveste ca ori il induce voit in eroare pe Emil Boc, ori are atatia bani incat nu mai stie cat plateste impozit sau se inscrie in grupa evazionistilor fiscali”, scrie Adrian Nastase pe blogul sau.

La finalul sedintei, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a incercat sa lamureasca situatia, spunand ca declaratiile primului-ministru se refera o impozitare suplimentara fata de ceea ce prevede Codul Fiscal in acest moment.

“Am vazut ca a aparut pe blog dl. Nastase punand comentarii pe acest subiect. Sunteti liberi sa accesati site-ul Guvernului ca sa vedeti declaratiile primului-ministru pe aceasta tema. Spune: incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata. Este vorba de o impozitare suplimentara fata de ceea ce prevede Codul Fiscal in acest moment”, a explicat Ioana Muntean.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a spun ca nu are detalii suplimentare legate de masura anuntata de Emil Boc, care in prezent este la stadiul de “intentie”. O noua sedinta de Guvern ar putea avea loc vineri, a adaugat Muntean.

Romanii ar putea plati un impozit mai mare cu 70% pentru cea de-a doua casa aflata in proprietate, masura urmand sa fie introdusa cel mai probabil de la 1 iunie, au declarat surse guvernamentale, potrivit NewsIn.

"Impozitul pe cladiri nu va creste pentru proprietarii care detin o singura casa, insa cei care au in proprietate doua sau mai multe apartamente, case, case de vacanta si alte constructii vor fi nevoiti sa plateasca in plus cu 70% pentru fiecare dintre imobile, urmand ca Ministerul de Finante sa vina miercuri (19 mai - n.r.) cu un act normativ in acest sens", au precizat reprezentantii Executivului.


Sursa foto: gov.ro


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri