3 / 4

Potentialul pietei de anunturi imobiliare

In anul 2003, anunturile imobiliare publicate online reprezentau doar 9% din totalul anunturilor de vanzare. Balanta s-a inclinat deja in favoarea mediului online incepand cu 2006, cand 52% din numarul total al anunturilor de vanzare erau publicate online, arata un studiu realizat recent de MagazinulDeCase.ro.

“Odata cu declansarea crizei, numarul de anunturi de vanzare din online aproape ca s-a dublat in raport cu anunturile din print. Astfel, in 2009 s-au inregistrat cu 45,95 % mai putine anunturi publicate in ziare si reviste decat in online, acelasi trend mentinandu-se si in prima jumatate a lui 2010’’, sustin cei de la MagazinulDeCase.ro.

Pe aceasta piata, portalul imobiliare.ro a raportat pentru anul trecut afaceri de aproape 440.000 euro, nivel similar cu cel raportat in anul 2008. Actionarul majoritar al imobiliare.ro (60% din actiuni) este fondul de investitii Broadhurst Investment LTD, administrat in Romania de compania New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si producatorul de panificatie Vel Pitar, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

La mai putin de jumatate, MagazinulDeCase.ro a afisat pentru anul trecut afaceri de circa 200.000 euro, o crestere a cifrei de afaceri fiind asteptata abia de anul viitor, potrivit declaratiilor recente ale Sanoma Digital, noul proprietar al portalului.

Principalele evenimente din 2010:


Agentie.Net, firma controlata de sotii Silvia si Dragos Vilceanu, care detine in portofoliu si portalul imobiliare.net, a anuntat investitii 40.000 euro intr-un plan de imbunatatire a serviciilor oferite de portalul imobiliar.

Sanoma Digital Romania, companie subsidiara a Sanoma Magazines International, a cumparat portalul imobiliar MagazinulDeCase.ro, valoarea tranzactiei fiind estimata la cel mult 300.000 euro, potrivit surselor din piata imobiliara.

Portalul imobiliare.ro a organizat in perioada 21-27 iunie primul targ imobiliar virtual de pe piata locala, denumit Imosfera, care a reunit circa 32 de proiecte rezidentiale, investitia fiind estimata la 15.000 euro. In primele trei zile, a fost inregistrat un numar de 26.778 de vizite.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri