2 / 5

Cele mai cautate orase

Bucurestiul si orasele mari precum Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara sau Constanta vor ramane cele mai cautate de catre retaileri, spune Andrei Vacaru (foto), de la Jones Lang LaSale. “Discounterii, atat cei de food, cat si cei de fashion, se vor orienta si catre orase mai mici, mai ales unde competitia este redusa. Oferta de centre comerciale de calitate va influenta interesul retailerilor pentru anumite orase”, afirma consultantul.

Razvan Sin mentioneaza orasele deficitare din punct de vedere al ofertei de spatii comerciale moderne, precum Galati sau Ploiesti. In ceea ce priveste Capitala, el este de parere ca in zona de est, care adaposteste mai multa populatie decat un oras mare din provincie, oferta de spatii comerciale ramane scazuta in raport cu cererea.

Avantajele Bucurestiului si ale oraselor cu peste 200.000 de locuitori sunt date de faptul nu sunt foarte aglomerate ca numar de mp de retail/cap de locuitor, dar si de veniturile medii mai mari fata de restul tarii, adauga si Ramona Marusac, de la Colliers.

Recent, retailerul olandez C&A a anuntat ca va deschide in luna aprilie un magazin in centrul comercial Family Center din Botosani. Germanii de la Deichmann au deschis la sfarsitul lunii noiembrie un magazin in Iulius Mall Cluj-Napoca, in vreme ce H&M a semnat un parteneriat pentru a deschide trei magazine in mall-urile Iulius din orasele Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri