1 / 4

Planuri pentru Bucuresti

La sfarsitul anului trecut, AFI Europe a inceput constructia primei cladiri de birouri aflata in imediata apropiere a mall-ului AFI Palace Cotroceni. Intregul proiect de birouri va cuprinde cinci cladiri, cu cate 12 etaje, si va fi denumit AFI Business Park, investitia fiind estimata la 25 de milioane de euro.

“Toate cele cinci cladiri de birouri vor fi «conectate» la mall, atat prin parcarea subterana, cat si prin culoare supraterane. Prima cladire va fi livrata in luna iulie 2012 si estimam ca vom semna primele contracte de inchirere in acest trimestru”, a declarat Tal Roma (foto), director de dezvoltare in cadrul AFI Europe, precizand ca nivelul chiriei solicitate este de circa 15 euro/mp/luna.

Cele cinci cladiri vor totaliza aproximativ 75.000 mp si se vor bucura de un avantaj important pe piata spatiilor de birouri: o legatura facila cu Piata Victoriei, odata cu finalizarea Pasajului Basarab.

“In orice afacere, este important sa ai si putin noroc. Noi avem noroc cu Pasajul Basarab, care va influenta atat proiectul de birouri, cat si traficul centrului comercial. Fara sa depunem niciun efort, dupa finalizarea podului, traficul AFI Palace Cotroceni va creste cu cel putin 15%”, a afirmat Israel Visel, managerul mall-ului.

Pe langa dezvoltarea spatiilor de birouri, AFI Europe isi propune ca pana la finele anului sa demareze constructia centrului comercial din Bucurestii Noi, amplasat pe platforma fostei fabrici Laromet. Proiectul se va numi AFI Palace B. Noi, va reprezenta o investitie de circa 60 de milioane de euro si va cuprinde un mall de circa 40.000 mp si patru cladiri independente ce vor alcatui in parc de retail.

"Proiectul din Bucurestii Noi va fi deschis in trimestrul al patrulea din 2012, insa este posibil sa inauguram inainte parcul de retail. In prezent, suntem in negocieri cu un lant de hipermarketuri, suprafata ocupata de hipermarket putand ajunge pana la 14.000 mp”, a spus Israel Visel.

Centrul comercial va fi ancorat de un magazin de tip DIY, care va avea o suprafata de 1.800 mp. La inceputul anului, AFI Europe a vandut 30.000 mp din terenul fostei fabrici Laromet pentru 16 milioane euro, cumparatorul fiind, potrivit unor surse din piata, retailerul de materiale de constructii Dedeman.

Citeste si AFI Europe: Platim pretul pentru ca piata imobiliara a fost pur speculativa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri