3 / 4

De ce depind investitiile de 155 mil. euro

Pentru urmatorii doi ani, AFI Europe a anuntat investitii de circa 155 de milioane de euro in orasele Bucuresti, Ploiesti si Arad, sectoarele vizate ramanand spatiile comerciale si de birouri.

“Dezvoltam in functie de cerere, iar in prezent exista cerere pentru retail si birouri, in timp ce segmentul rezidential ramane blocat. Cand vom observa cerere de apartamente, vom incepe constructii si pe acest segment”, a explicat managerul de dezvoltare al AFI Europe.

In ultimele luni, semnalele primite de dezvoltator de la banci s-au imbunatatit, astfel incat oficialii AFI Europe considera ca reactia institutiilor finantatoare este incurajatoare. In plus, dezvoltatorul mizeaza pe impactul rezultatelor financiare obtinute anul trecut de mall-ul din Cotroceni.

“Purtam discutii cu mai multe banci si putem spune ca primim semnale pozitive din partea lor. In plus, rezultatele inregistrate de AFI Palace Cotroceni in 2009 si in 2010 reprezinta o garantie pentru banci ca afacerilor noastre au potential. Este foarte important ca cei 164 de milioane de euro (n.r: cifra de afaceri a mall-ului in 2010) nu au fost raportati intr-o perioada prospera, ci intr-un an extrem de dificil”, a declarat Israel Visel, managerul AFI Palace Cotroceni.

Cu toate acestea, dezvoltatorul spune ca inceperea lucrarilor de constructie pentru centrele comerciale depinde de un singur factor, care nu tine in mod direct de banci. “Indata ce avem semnate contractele de inchiriere cu operatorii de supermarketuri, vom demara lucrarile de constructie pentru proiectele comerciale”, a adaugat Visel.

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni, dezvoltat de israelienii de la AFI Europe, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 164 de milioane de euro, media vanzarilor lunare raportate de retailerii din mall fiind de 13 milioane de euro. In toamna anului trecut, proiectul a fost evaluat la 350 de milioane euro, potrivit consultantului imobiliar DTZ Echinox.

AFI Europe a investit in constructia mall-ului 300 de milioane de euro, din care 234 de milioane de euro reprezinta un credit de la Hypo Real Estate Bank.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri