5 / 6

Gruia Stoica

Functia: propietarul Grupului Feroviar Roman (GFR)


Mita oferita: 3 mil. euro (2,8%)


Valoare contract: 473 mil. lei (105 mil. euro)


Dupa ce a castigat licitatia pentru privatizarea CFR Marfa, omul de afaceri Gruia Stoica a fost arestat pentru 29 de zi fiind acuzat de savarsirea infractiunii de cumparare de influenta, in legatura cu o licitatie organizata de Complexul Energetic (CE) Oltenia.


Gruia Stoica este acuzat ca i-a oferit avocatului Doru Bostina 3 mil. euro in scopul obtinerii unor informatii care sa duca in cele din urma la castigarea unui contrat de 473 mil. lei (105 mil. euro) – fara TVA. Suma oferita de Gruia Stoica reprezinta 2,8% din valoarea contractului.


Anchetatorii sustin ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, la data de 22 ianuarie 2014, Gruia Stoica, reprezentand SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti, i-a oferit avocatului Bostina Doru-Catalin suma de 3.000.000 euro, in schimbul influentei pe care avocatul a lasat sa se creada ca o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al CFR Marfa SA (unul dintre competitori), in scopul divulgarii, de catre acesta din urma, a pretului pe care societatea pe care o conduce urma sa il ofere, in cadrul licitatiei organizata de CE Oltenia, ce avea ca obiect prestarea de servicii de transport de carbune pe o perioada de trei ani, incepand cu 1 aprilie 2014.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri