2 / 6

Organizarea de mari concerte in spatii imprejmuite cu gard sau a evenimentelor pe arenele sportive

Nu putine au fost cazurile in care in Romania au avut loc mari spectacole artistice in care zeci de mii de oameni au stat mai mult inghesuiti decat relaxati pentru a-si urmari cantaretii sau trupele de muzica preferate.

Unul dintre cele mai recente exemple in acest sens a fost concertul Robbie Wiliams care a avut loc in Piata Constitutiei din Capitala, si la care numarul celor prezenti a depasi pragul de 60.000 de spectatori. Marea majoritate a celor prezenti la eveniment s-au plans de faptul ca organizarea a fost una deficitara, iar spatiul s-a dovedit neincapator pentru numarul ridicat de fani prezenti la eveniment.

Internetul vuia in ziua concertului de probleme, inclusiv cozile uriase petrecute la zonele de alimentare cu racoritoare.

Sa facem un exercitiu de imaginatie: ce s-ar fi intamplat la un astfel de concert, daca o simpla neregula in organizare ar fi avut loc?
Acelasi lucru se poate spune si despre marile evenimente sportive care au loc pe arenele din tara noastra si in care tot mai multi suporteri reusesc sa patrunda cu asa-numitele “fumigene”, care pot constitui un real pericol pentru cei prezenti pe sectorul de arena in care se deruleaza activitatea “pirotehnica”.

Sunt riscuri la care foarte multi se expun si este necesar ca acest gen de evenimente sa nu mai aiba loc si pur si simplu controalele la intrarea pe astfel de arene sa fie mult intensificate, pentru a evita in orice fel urmarile nedorite ale unor astfel de actiuni.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri