3 / 6

Tencuiala care poate cadea de pe cladiri sau gropile din asflat, pericole la tot pasul

Alte doua probleme destul de mari cu care ne confruntam, dar pentru care se iau foarte putine masuri vizeaza reabilitarea cladirilor sau a blocurilor a caror tencuiala a inceput sa cada si constituie un real pericol pentru persoanele care tranziteaza zonele pietonale, dar si gropile din asfalt, care pot fi extrem de periculoase pentru soferi, dar si pentru pietonii care sunt neatenti.


Interesul scazut al autoritatilor de la noi nu este o noutate, dar riscurile la care se expun oamenii atunci cand trec pe marile bulevarde din Capitala sunt uriase. Atat zona din Centrul Vechi, cat si arterele importante din Bucuresti – asa cum este cazul bulevardului Nicolae Balcescu, zona Magheru sau chiar si Dorobanti pot fi adevarate pericole pentru cetateni.


Sunt zeci de cladiri, daca nu chiar sute, incadrate sau nu in grad de risc seismic, dar din care incet – incet se desprind bucati mai mici sau mai mari de tencuiala si care pot ajunge pe trotuarele pietonale, si mai mult decat atat pot rani oamenii care le tranziteaza, daca nu chiar plati cu viata pentru o neglijenta greu de inteles.



Imaginea surprinsa de Wall-Street.ro este de pe bulevardul Dorobanti din Capitala, unul dintre cele mai “exclusiviste” cartiere ale Capitalei, pe o zona foarte tranzitata de oameni. Astfel de cladiri sunt un real pericol pentru locuitorii care trec prin aceasta zona, iar situatia este cu mult mai grava inclusiv in Centrul Vechi, acolo unde sunt cladiri care care fost construite acum mai bine de 150 de ani. Riscurile sunt uriase in Centrul Vechi mai ales datorita popularii zonei si a numarului tot mai mare de evenimente care au loc atat in timpul saptamanii cat si in weekend.


In ceea ce priveste situatia gropilor, nu putem sa nu ne reamintim de cazul agentului Bogdan Gigina, care si-a pierdut viata dupa ce a cazut intr-o groapa in timpul in care conducea o coloana oficiala a ministrului Gabriel Oprea.


Situatia nu este singulara, iar rezolvarea gropilor atat din localitati, cat si de pe drumurile nationale pare sa nu fie o prioritate pentru autoritatile responsabile de circulatia pe drumurile tarii. Tehnologiile moderne de comunicare si de socializare au dezvoltat inclusiv aplicatii disponibile pe smartphone si tablete – asa cum este cazul Waze, in care harta Capitalei arata tot mai multe nereguli in acest sens, asta ca sa nu ne mai gandim care este situatia si in alte zone mai periculoase ale tarii.



Tot in acest caz ne aducem aminte de un eveniment petrecut recent, in care o portiune importanta de drum din zona Izovor s-a surpat, provocand panica in randul soferilor si trecatorilor, dar si un risc urias ca nu care cumva portiuni si mai mari din drum sa fie expuse riscului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri