3 / 9

Bill Gates: O viata cat doua

Compania: Microsoft
Vanzari: 69,9 mld. $
Valoare de piata: 273,5 mld. $
Angajati: 90.000
Sfat: Gaseste oameni foarte inteligenti si creaza echipe de mici dimensiuni

Bill Gates este unul dintre putinii antreprenori extraordinari care au avut oportunitatea de a schimba lumea de doua ori intr-o singura viata de om. Prima oara, ca cel mai influent pasionat de tehnologie, a sprijinit consistent revolutia computerelor. In prezent este filantrop si “pune umarul” la sprijinirea comunitatilor neajutorate din intreaga lume.

Daca ar fi sa gasim punctele comune intre felul in care a condus Microsoft si cum conduce Bill & Melinda Gates Foundation, ar fi focusul sau pe angajarea de oameni foarte inteligenti si plasarea lor in echipe de mici dimensiuni care sa rezolve probleme importante. “Trebuie sa fii elitist atunci cand alegi oameni care sa iti conduca echipele, cu IQ ridicat”, considera el.

Intrebat care a fost cea mai importanta decizie de business pe care a luat-o vreodata, Gates a spus fara sa ezite - “faptul ca am decis sa merg in business alaturi de Paul Allen si apoi angajarea unui prieten, Steve Ballmer (succesorul lui Gates ca CEO la Microsoft – n.r.). Este important sa pui in pozitii de conducere oameni in care sa ai incredere, total angajati, care iti impartasesc viziunea dar care sa si fie suficient de diferiti de tine”.

Sursa foto


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri