3 / 6

Romancele prefera sa fie angajate

Antreprenoriat feminin din Romania a inregistrat o scadere dramatica in ultimii ani: daca in 2009, aproximativ 42,9% dintre romance se gandeau sa isi lanseze o afacere, in 2010 doar 11% dintre acestea si-au mentinut aceasta aspiratie.

In prezent, in Romania, procentul femeilor care se gandesc sa demareze o afacere pe cont propriu este net inferior procentului barbatilor.

Cele mai multe intreprinzatoare au motivat lipsa finantarii initiativelor antreprenoriale si a lipsei profitabilitatii propriilor afaceri.

Femeile din Europa de Est prefera sa fie angajate

De altfel, aceasta este o caracteristica generala a tarilor din Europa de Est, care prezinta cele mai scazute nivele ale gradului de participare al femeilor la activitati antreprenoriale.

„Cu fiecare firma nou infiintata in Romania distributia de gen a initiativelor antreprenoriale se adanceste. Fara doar si poate, statul trebuie sa intervina prin masuri care sa stimuleze participarea femeilor in afaceri, precum drepturi si facilitati pentru cresterea copiilor adresate femeilor antreprenor, dar si programe de leadership personalizate, prin care, femeile din Romania sa depaseasca mentalitati si comportamente personale”, explica Péter Barta, CEO FPP.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri