5 / 6

Afaceristii romani cu studii superioare, nu au abilitati de manager

Pentru intreprinderile nou-infiintate (start-up), in topul intreprinzatorilor romani conduc barbatii (63,4%), cu varsta de pana la 40 de ani (61%), absolventi de studii liceale si universitare (53,9%), arata datele INS.

In ultima perioada, profilul antreprenorului roman s-a imbunatatit in ceea ce priveste nivelul de educatie, calificare tehnica si experienta antreprenoriala.

„Din punct de vedere al calitatii managementului - si aici ma refer in principal la planificarea afacerii, cu tot ceea ce implica aceasta - nu sunt diferente calitative semnificative intre absolventii de studii superioare si cei care nu au trecut prin facultati. Acest lucru arata ca desi sistemul national de educatie a inceput sa introduca elemente de cultura antreprenoriala, acestea nu sunt suficiente pentru a conferi intreprinzatorilor o cunoastere a modului in care sa isi conduca investitia in sensul diminuarii riscurilor. In aceste conditii, cultura antreprenoriala, desi esentiala, ramane, din pacate, la nivel de optiune pentru intreprinzatori”, mai spune Péter Barta, directorul general al Fundatiei Post-Privatizare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri