3 / 6

Afacere cu aronie

Aronia este un fruct exotic mai putin cunoscut in Romania, dar, pentru cei care se incumeta, o plantatie de aronia este o afacere profitabila. Fructul este cautat pentru nutrientii sai, pentru dozele mari de vitamine si antioxidanti, care i-au dat si numele de "fructul cosmonautilor", dupa ce a fost introdus in meniul din spatiu al cosmonautilor rusi.


Poate ca cererea nu este atat de mare in tara, desi este in crestere, insa in strainatate aceste fructe sunt extrem de cautate, ceea ce deschide oportunitati foarte bune pentru export, garantandu-ti ca nu vei avea probleme cu piata de desfacere.


Chiar daca este o planta exotica, din fericire, aronia rezista foarte bine la clima traditionala, chiar si la seceta si ger, fiind in acelasi timp si o cultura usor de intretinut. Trebuie sa tii cont ca puietii de aronia iubesc soarele, asa ca ai grija sa nu ai arbori care sa umbreasca plantatia.


Investitia in puietii de aronia pe un hectar poate urca la 7.000 de euro, dar trebuie sa aveti in vedere si costurile pentru intretinerea culturii pana la rod si instalarea unui sistem de irigatii prin picurare. Citeste aici de ce mai ai nevoie pentru a deschide o astfel de afacere.


Sursa foto: Shutterstock / Dragomir Radovanovic

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri