2 / 5

Startup Nation 2019

Programul Start-up Nation este destinat societatilor infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017. Ajutorul nerambursabil pe care il poate primi un solicitant este de 200.000 lei/ beneficiar, suma care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului.

Pentru anul 2018 bugetul alocat acestui program a fost de 2.000.000.000 lei si prin implementarea programului se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar maxim anual 10.000 de beneficiari. Bugetul estimativ al schemei de minimis pentru anii 2019 si 2020 este de 2.000.000.000 lei anual. Sesiunea de depunere aferenta anului 2018 s-a desfasurat in perioada 27.12.2018 - 12.02.2019. Data de lansare a unei noi sesiuni pentru anul 2019 nu se cunoaste la acest moment.

Startup Nation 2019: ce conditii trebuie sa respectati pentru a accesa programul

Pot aplica pe acest program de finantare microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii care respecta urmatoarele conditii:
  • au capital social integral privat
  • sunt infiintate de catre persoane fizice dupa data de 30 ianuarie 2017
  • codul CAEN pentru care solicita finantare este eligibil in cadrul Programului
  • nu au datorii la bugetul general consolidat si la bugetele locale
  • nu au depasit plafonul de minimis de 200.000 Euro pe durata a trei exercitii financiare consecutive
  • nu se afla in stare de dizolvare, reorganizare judiciara, lichidare, executare silita, inchidere operationala, insolventa, faliment sau suspendare temporara a activitatii
  • nu au fost subiectul unei decizii emise de catre Comisia Europeana / AIMMAIPE / alt furnizor de ajutor de stat / Consiliul Concurentei, de recuperare a unui ajutor de stat/de minimis.
De asemenea, societatea trebuie sa fie infiintata de catre persoane fizice care nu au sau nu au avut calitatea de actionar sau asociat intr-o alta intreprindere mica sau mijlocie care desfasoara sau a desfasurat aceeasi activitate autorizata pe care aplica in cadrul programului in anul anterior inscrierii sau in anul inscrierii pana la deschiderea sesiunii de inscriere. Firma trebuie sa creeze cel putin un loc de munca cu norma intreaga pe perioada nedeterminata dupa intrarea in vigoare a acordului de finantare si sa mentina locul de munca ocupat, in locatia de implementare a proiectului cel putin 2 ani dupa finalizarea implementarii proiectului, conform precizarilor facute de reprezentantii Wise Finance Solutions.

Start-up Nation 2019: cum se va face admiterea in program

Admiterea in Program se va face in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut la evaluarea planurilor de afaceri online. La punctaje egale va prevala:
- numarul de locuri de munca ce urmeaza a fi create in cadrul programului;
- numarul de locuri de munca ocupate de persoane din categoria persoane defavorizate / absolventi dupa anul 2012 / someri;
- punctajul obtinut la criteriul ponderea valorii echipamentelor tehnologice din valoarea totala a proiectului (sectiunea D din criteriile de evaluare);
- data si ora inscrierii in program.

sursa foto: By Rawpixel.com / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri