4 / 5

Investitii in exploatatii agricole, Submasura 4.1. PNDR

Programul Investitii in exploatatii agricole, Submasura 4.1. PNDR finanteaza infiintarea / extinderea / modernizarea fermelor vegetale, inclusiv capacitati de stocare, conditionare, sortare, ambalare a productiei vegetale pentru cresterea valorii adaugate a produselor, precum si infiintarea / extinderea / modernizarea fermelor zootehnice.

Pot solicita finantare intreprinderile mici, mijlocii sau mari, in activitate sau nou-infiintate.

Valoarea ajutorului nerambursabil poate fi cuprinsa intre: 100.000 euro - 2.000.000 euro, in functie de dimensiunea economica a fermei, de activitatile propuse prin proiect si de tipul solicitantului.

Rata sprijinului public nerambursabil poate fi 30% - 50% - 70% - 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, rate care se stabilesc in functie de dimensiunea economica a fermei si de indeplinirea anumitor conditii suplimentare precum:
  • investitiile sunt realizate de tineri fermieri, cu varsta pana la 40 de ani, inclusiv la data depunerii cererii de finantare, care detin competentele si calificarile profesionale adecvate si care se stabilesc (instaleaza) pentru prima data ca sef al unei exploatatii in exploatatia agricola vizata de proiect,
  • investitiile sunt realizate in zone care se confrunta cu constrangeri naturale si cu alte constrangeri specifice.

Ultima sesiune de depunere a proiectelor s-a desfasurat in perioada 3 septembrie 2018 - 31 martie 2019. Data de lansare a unei noi sesiuni pentru anul 2019 nu se cunoaste la acest moment.

sursa foto: Fotokostic / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri