2 / 4

Festivitatea de absolvire, creata dupa model englez si american

Festivitatile de absolvire nu pot fi repetate si, in plus, asemenea evenimente nu pot fi facute “ca la carte” fara implicare sentimentala.

“Totul a pornit in facultate, in ultimul an. Fiind reprezentata studentilor, am vrut sa avem parte la sfarsitul facultatii, la fel ca multe alte facultati din afara, de o absolvire superba”, isi aduce aminte Garleanu. “Am cautat specialisti care sa se ocupe de acest eveniment, insa nu am gasit decat firme care ne furnizau doar produsele de care aveam nevoie (robe si toci) in cadrul festivitatii, dar care nu se ocupau si de partea organizatorica.”

Inspirati de aceasta situatie, cat si de modelele de afaceri de acest gen existente in tari precum Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, actionarii companiei (la inceput au fost trei, iar ulterior au ramas doi) s-au hotarat sa lanseze acest concept si pe piata din Romania.

Investitia initiala a fost de 20.000 de euro, “bani imprumutati cu greu pe vremea aceea, in 2004, de la parinti si rude, care s-au folosit in mare pentru confectionarea robelor si tocilor, produse unice ca si design, la vremea respectiva, create de noi”, marturiseste Alina Stoican.

Pe parcurs, s-a mai investit in spatii de depozitare, de birou. In 2008, Gaudeamus a avut cifra de afaceri de 80.000 euro, lucru datorat, in principal, faptului ca anul trecut a fost un sezon dublu – an terminal atat pentru generatiile care au facut 3 ani de facultate, cat si pentru cele cu 4 ani.

Pentru 2009, cifra de afaceri este estimata la 55.000 de euro, o parte din contracte fiind deja semnate.

“Desi avem un public destul de restrans, suntem destul de multi care ne concuram in acest domeniu. Cu toate acestea, o sa mai dureze un timp pana cand lumea va accepta ca si traditie acest tip de eveniment”, afirma asociatul grupului Gaudeamus.

In urmatorii ani, Simona Garleanu si asociatul sau vor sa continue ce au inceput anul acesta, si anume extinderea in provincie.

In momentul de fata, firma de organizare de festivitati de absolvire are patru persoane care se ocupa de contractare si planning de evenimente, iar in sezon mai coopteaza aproximativ 30 de colaboratori.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri