3 / 4

Nunti in aer liber

“Participand la o multitudine de nunti ale prietenilor, ne-am izbit de lipsa de aer si de aglomeratia din localurile din Bucuresti. Si am vrut altceva. Am vrut aer, am vrut spatiu, am vrut o nunta precum cele pe care le vezi la televizor”, declara Simona Garleanu. Asa a aparut I Do Weddings.

Investitia initiala in acest proiect a fost de 100.000 euro, bani pe care actionarii i-au utilizat pentru amenajarea terenului si a cortului, dar si pentru partea de logistica. Pe parcurs, s-au mai investit aproximativ 40.000 euro, deoarece firma a fost solicitata pentru niste evenimente mai mari decat se prognozase inainte (baluri de absolvire), care au depasit capacitatea spatiului. In acest an, se vor mai face cateva investitii, nu foarte mari, in amenajare, decor.

Piata de organizare a nuntilor nu este inca foarte dezvoltata in Romania. “Sunt putine firme care intr-adevar se implica in organizare. La noi, conceptul de organizare inca inseamna furnizare de produse si cam atat. Mai avem mult de invatat”, considera reprezentanta grupului Gaudeamus.

In momentul actual, sunt cam zece concurenti seriosi pe piata, conform opiniei Simonei Garleanu. “Nu suntem multi, dar avem si un public mult mai restrans, un public care isi doreste altceva pentru nunta, care sa nu fie traditional.”

Anul trecut, compania a obtinut o cifra de afaceri de 55.000 euro din organizarea de nunti “in aer liber” si mizeaza pe o crestere de pana la 150.000 euro in 2009.

In urmatorii cinci ani, Simona si cei doi asociati ai sai au in plan extinderea ariei de evenimente, bazandu-se in acest sens pe firma de catering pe care au deschis-o la jumatatea anului 2008, Enjoy Catering: “Putem sa facem, astfel, foarte multe evenimente cu logistica proprie”, conchide aceasta.

Locatia proprie I Do Weddings se afla in mijlocul naturii, la 15 km de Bucuresti, pe DN3. Cortul, de peste 500 de metri patrati, care poate gazdui pana la 300 de persoane pentru un eveniment sitting si pana la 600 de pesoane pentru un eveniment standing este amplasat pe marginea lacului si dispune de foisor, ponton si zona de relaxare.

Un model al acestei afaceri a fost gasit in sistemul de organizare al nuntilor din Statele Unite, ideea pornind de la simplul fapt ca majoritatea evenimentelor la americani au loc in aer liber, chiar si fara cort, uneori in curtea din spatele casei, dar si din punctul de vedere al organizarii unei nunti; spre exemplu, in SUA, un wedding planner nu se ocupa doar de aranjamente, ci de toate actiunile pe care le implica un astfel de eveniment.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri