2 / 3

Drumul parcurs: De la Electrica, in sectorul online

Urmand cursurile Facultatii de Electronica, si fiind apoi inginer de Telecomunicatii la Electrica SA, Stan a avut sansa de a fi “online” inca de acum 12 ani. A avut pasiunea programarii inca de pe vremea HC-urilor si TIMs-urilor (~ ‘87-88), Internet-ul “adoptandu-l” apoi definitiv, ceea ce a condus inevitabil la deschiderea unei afaceri in domeniul online.

De profesie inginer (electronist), dezvoltatorul programului Rabla pentru website-uri este, in momentul de fata, web-architect.

Modelul sau in afaceri este Donald Trump, spune el, pentru consecventa in a aplica zicala “Nu e nimic personal, e vorba doar de afaceri”.

Platforma web Magellan 2.0, pe care se vor construi toate site-urile intrate in acest program, este o solutie 100% romaneasca, dezvoltata "de la 0" de catre programatorii lui Stan, si acopera, dupa analiza acestora si in urma feedback-ului de la peste 100 de clienti din portofoliul firmei, 90-95% din necesitatile oricarui site de promovare a unei companii: multilingv, numar de pagini nelimitate, galerie de imagini (portofoliu), galerie de produse si comenzi online, cu istoric de comenzi, sectiuni de stiri si articole, chestionare online, newsletter, optimizari pentru motoarele de cautare integrate, nivele de administrare diferite si multe altele, la cerere putandu-se dezvolta orice noua functionalitate, pentru a indeplini orice nevoie a fiecarui client.

In patru ani de zile, programul dezvoltat a ajuns sa aiba peste 150 de clienti.

Ca toate celelate business-uri, si acesta este afectat de criza economica actual prin lipsa lichiditatilor, datorate creantelor, si a unui mediu de afaceri incert, ce nu permite strategii coerente.

“Dupa cum se spune, cea mai buna aparare este atacul, iar cei ce inteleg ca in aceasta perioada nu este indicat sa te ascunzi, imi devin clienti, in dorinta lor de extindere si in mediul online”, potrivit lui Stan.

Ca masuri luate pentru a remedia situatia actuala si pentru a imbunatati perspectivele afacerii pe care o are in urmatoarea perioada, acesta vrea sa cresca productivitatea, sa dezvolte cat mai mult partea de automatizari ale proceselor de productie.

In prezent, echipa este formata din 5 angajati, si, in cazul in care viziunea sa asupra viitorului se dovedeste a fi corecta, in decurs de 6-12 luni va aduce noi colegi.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri