3 / 4

Stupinii Noi, un proiect de 12,5 mil. euro

Turcu este actionar la o companie specializata in distributia si comercializarea echipamentelor destinate industriei alimentare din Brasov. De asemenea, el are participatii si la o firma care are ca obiect de lucru turismul si inchirierea de spatii proprii, precum si la o companie specializata in turnarea de piese de dimensiuni mici din plastic, pentru export.

Ideea de a dezvolta ansamblul rezidential Stupinii Noi a venit in urma colaborarii lui Turcu cu unul din asociatii sai italieni. “Acesta are o vasta experienta in domeniul imobiliar pe piata italiana. Decizia de a incepe acest proiect nu a fost grea, tinand cont de prezenta mea continua, intr-un fel sau altul, in acest domeniu, dar si de sprijinul financiar, de experienta si suportul partenerului meu italian”, declara antreprenorul.

Investitia totala realizata in ansamblul rezidential Stupinii Noi, proiect ce are ca target persoane cu venituri medii spre mari, a ajuns la suma de aproximativ 9,64 milioane euro.

Cifra totala de afaceri va fi in jur de 12,5 milioane euro, la un profit estimat la 1,5 – 1,8 milioane euro, in contextul in care criza economica a blocat piata pe mai multe segmente, in primul rand psihologic, diminuand cererea de imobile, dar si din perspectiva finantarii - bancile au inghetat acordarea de credite ipotecare si, implicit, a oprit dezvoltatorii.

In situatii critice sunt aplicate masurile manageriale specifice sau, mai bine zis, identificarea si aplicarea actiunilor care ar putea imbunatati activitatea firmei”, explica dezvoltatorul imobiliar.

Ca solutii la aceste probleme specifice, Stupinii Noi a scos din pretul total al locuintelor pretul terenului aferent, oferind clientilor posibilitatea sa il achizitioneze intr-o etapa ulterioara. Totodata, un alt beneficiu oferit de dezvoltatorul ansamblului rezidential se refera la vanzarea in rate printr-o finantare proprie, cu un avans de 49.900 euro.

In ultimele trei luni, piata imobiliara a continuat sa stagneze, in schimb a crescut numarul vizitatorilor realmente interesati, care adreseaza intrebari specifice. “Insa, in urmatorul an, mizez pe o redresare economica generala care poate atrage dupa sine si reechilibrarea bugetului national si individual, cel putin la nivelul anilor trecuti”, conchide Turcu.

La companiile la care este actionar lucreaza aproximativ 100 de persoane. Din totalul de 51 de vile din ansamblul rezidential Stupinii Noi, pana in prezent au fost contractate 16.

Citeste si Ce solutii mai gasesc dezvoltatorii pentru a-si vinde locuintele


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri