3 / 4

Un antreprenor nu poate avea 100% un concediu

Intrebat dupa cat timp petrecut in cadrul companiei a avut incredere sa lase o anumita persoana sa se ocupe de business in locul sau, Daniel Toma (foto) a afirmat ca a reusit sa delege cu succes managementul fiecarui departament in parte.

"Se spune ca din o suta de companii, 70 sunt inchise dupa primul an, 15 dupa primii trei ani si alte 5 dupa cinci ani. In cazul nostru, dupa primii cinci ani am reusit sa delegam managementul fiecarui departament in parte."

Managerii de departamente ai Senior Software rezolva orice problema critica, dupa cum sustine seful companiei. Pratic, in final, dupa ce se intoarce din concediu, el afla doar cum s-au solutionat problemele critice.

Alexandru Lapusan se straduieste sa organizeze echipa si proiectele astfel incat acestea sa se desfasoare optim fara participarea sa.

"Avem intern instrumentele si procedurile necesare pentru aceasta abordare implementata de multi ani. Necesitatea de a delega conducerea efectiva nu ar aparea decat in cazul in care as fi intr-o locatie fara acces la telefon si Internet, or eu imi aleg destinatiile si cazarea astfel incat sa le am cat mai mult timp la dispozitie. Poate ca nu este un concediu 100%, dar nici nu cred ca un antreprenor poate avea asa ceva", considera el.

Adina Nicolaide vorbeste zilnic cu directorul executiv al companiei sale atunci cand se afla in concedii in tara sau in strainatate. Ea pleaca vara chiar si o luna de zile in vacanta.

In general, pus cap la cap, Petru Pacuraru sta, in decursul unui an, cam 40-50 de zile in concediu. "Asta insumeaza si week-end-urile in care plec, pe durata verii (aproape toate). Cum sunt pasionat de offroad, pescuit, si Delta, imi petrec majoritatea timpului liber facand asta. Concediul propriu zis, in care plec o saptamana si jumatate maxim, il fac in afara tarii, in locatii consacrate in care customer service-ul valoreaza banii pe care ii platesti."

Toma prefera sa aiba 2-3 week-end-uri prelungite in loc de o luna de vacanta, si alege Romania in detrimentul altor tari, atat pentru peisajele de aici, cat si pentru experientele autentice pe care anumite locuri i le ofera.

In cele aproximativ 3 saptamani pe an petrecute in concedii in strainatate, Lapusan comunica cu persoana pe care o lasa in locul sau numai cand este solicitat, pentru probleme punctuale, sau daca in mod exceptional apar probleme semnalate direct de catre client.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri