3 / 4

Recomandarile celor care au incercat

Inainte de a deschide o unitate tip HoReCa, antreprenorii ar trebui sa se gandeasca foarte bine. Daniel Mischie considera ca rata de succes pentru astfel de afaceri de tip antreprenorial este sub 10%.

“Cei care rezista foarte bine sunt antreprenori de succes”, mentioneaza el.

De asemenea, Mugur Mihaescu (foto) crede ca cei care intra intr-un astfel de business nu trebuie sa creada ca se pricep la toate.

In plus, acestia trebuie sa fie atenti la personalul pe care il angajeaza, deoarace, din punctul sau de vedere, angajatii sunt cea mai importanta resursa. “Altceva nu pot sa le recomand, totul tine de ce isi doresc ei, de ce anume li se potriveste sau de ce le place.”

Directorul de operatiuni al City Grill nu poate spune ce fel de bar este mai bine sa deschizi. Spre exemplu, intr-o zona fara locatii HoReCa, este suficient sa deschizi un bar generalist, pe cand intr-una cu multe baruri trebuie sa te personalizezi si sa te adresezi unei anumite categorii de clienti.

Fondatorul barului Interbelic sustine ca sunt multe sfaturi care pot fi date antreprenorilor care vor sa deschida un bar. Un lucru esential intr-un bar este existenta unui barman profesionist, care a lucrat in diverse locuri.

“Acesta va stii cum sa organizeze intregul business. In plus, un bar nu merge singur, este un job continuu de ajustare si optimizare a lucrurilor, in care este greu sa-i aduci pe oameni mereu in acelasi loc, pentru ca poate interveni monotonia.”

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri