1 / 8

Destinatia preferata

Pentru ca oamenii stiu sa se bucure de ceea ce au. Pentru ca sunt draguti, amabili si prietenosi. Indiferent unde te afli, daca te vad privind pierdut in jur, sau te vad cautand ceva pe o harta, se apropie, si te intreaba daca pot sa te ajute. Si te ajuta. Fara sa vreau am facut comparatie cu atitudinea rece si de multe ori „acra” a europenilor, cu fetele incruntate care au uitat sa zambeasca, sa rosteasca un „te rog” sau un „multumesc”.

Pentru ca este exotic. Nu este doar un stat de marimea Bucurestiului, este de fapt o alta lume. In momentul in care ai aterizat pe Changi, care este mai degraba un cartier decat un aeroport, simti ca ai lasat in urma tot: griji, probleme, nemultumiri, si ca esti intr-un loc in care „se poate”. Orasul este un mix extraordinar intre vegetatie luxurianta si palmieri, otel , sticla si civilizatie, strazi impecabile, structuri gigantice de otel in care au incorporat cu atat de multa grija zonele verzi. Este tot ce iti poti inchipui ca nu vei gasi vreodata in acelasi loc.

Pentru ca este cel mai bun exemplu de asa DA. Singapore este un stat de dimensiuni reduse, cu doar cateva milioane de locuitori, dar care pe buna dreptate a fost supranumit „perla orientului”. E greu de comparat cu orase precum New York sau Hong Kong, pentru ca, desi este acelasi tip de oras cosmopolit, pare ca si cum ar fost construit doar cu piesele bune din puzzle.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri