4 / 7

Turcia - Cappadocia

Cappadocia a fost cunoscută sub numele de Hatti în epoca bronzului târziu și a fost patria Imperiului Hitit cu capitala la Hattușa. Cappadocia se află în estul Anatoliei, în centrul a ceea ce este acum Turcia.


Spre sud, Munții Taurus formează granița cu Cilicia și separă Cappadocia de Marea Mediterană. Spre vest, Cappadocia este delimitată de regiunile istorice ale Licaoniei la sud-vest, și Galatiei la nord-vest.


Coasta Mării Negre cuprinde regiunea care s-a separat din Cappadocia devenind regiunea Pontus, în timp ce granița de est a Cappadociei este realizată de cursul superior al fluviului Eufrat, înainte ca acesta să-și devieze cursul spre Mesopotamia.


O vacanță în Cappadocia, de opt zile, cu autocarul Hello Holidays costă 275 de euro/persoană. Cazarea se va face la hoteluri de trei și patru stele, cu mic dejun inclus.


E un program de tip circuit care acoperă Istanbulul, Pamukkale, Antalya, Aspentos, Manavgat, Side, Konya, Orașul subteran Kaymakli, Goreme, dar și Ankara. Plecarea are loc pe 10 octombrie.


Sursa Foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri