3 / 5

Cavnic - România

Cavnicul este unul din cele 13 orașe ale județului Maramureș, un important centru de exploatare a metalelor nobile și neferoase (aur, argint, cupru, plumb, zinc).


Activitatea turistică în Cavnic a început să se dezvolte abia în 2002, când a fost inaugurată pârtia de schi din zona Icoana. Datorită numărului mare de zile de iarnă, Cavnicul este cunoscut și ca polul zăpezii din Maramureș, lucru care constituie un avantaj pentru cei ce iubesc sportul hibernal. Maramureşul a fost inclus în topul domeniilor schiabile din România. Dar asta nu pentru oferta din staţiunea Borşa, care era cea mai renumită din judeţ, ci pentru pârtiile amenajate la Cavnic.


După lucrările executate în vara lui 2007, suprafaţa pe care se poate schia în fostul oraş minier a crescut la 8,5 kilometri. Cele şapte pârtii (Icoana 1, Icoana 2, Roata 1, Roata 2, Rainer 1, Rainer 2 și Pârtia Albastră), din care trei sunt noi, au o lungime de 800 – 2.200 de metri şi o înclinaţie între 19 şi 37 de grade, ceea ce le face potrivite atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi sau chiar profesionişti.


O vacanță de șapte nopți la Cavnic, într-o cameră dublă în vilă, fără masă, pentru două persoane este în valoare de 1.232 de lei. Dacă optați pentru un hotel de trei stele, spre exemplu, cu mic-dejun inclus, prețul este de 2.288 de lei. Rezervările pot fi făcute de pe acum pentru perioada 1-8 februarie, pe site-ul Paralela 45.


Sursa Foto: Pixabay

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri