4 / 5

Uludag - Turcia

Turcia a intrat recent pe lista statelor cu risc epidemiologic înalt, pentru care e necesară respectarea perioadei de carantină la întoarcerea în România. Însă acest lucru nu o face să iasă de pe lista celor mai bune regiuni de schiat.


Uludag este este cel mai mare centru de sporturi de iarnă al Turciei și una dintre cele mai vechi stațiuni montane, de renume internațional, punând la dispoziția turiștilor hoteluri, vile și cabane, alături de restaurante cu prețuri avantajoase și pârtii cu multă zăpadă. Stațiunea se află la poalele muntelui cu același nume (2543 m), la circa 35 de km distanță de Bursa și 190 de km de Istanbul.


Legatura între Bursa și Uludag este asigurată de una dintre cele mai performante instalații montane pe cablu, o linie de telegondolă, lungă de circa 9 km și care asigură transportul între cele două localități pe parcursul a 25 minute.


Paralela 45 oferă următoarele variante de vacanță:

  • Circuit cu avionul din București: Bursa-Uludag-Istanbul, din 1 februarie, de la 590 de euro/persoană/șase nopți,
  • Circuit cu autocarul din București și Cluj-Napoca: Bursa-Uludag – Istanbul, din 31 ianuarie, de la 245 de euro/persoană/ șapte nopți.
  • Sejururi individuale (transport propriu):
    • Bursa: de la 29 de euro/persoană/noapte, cazare în hotel de patru stele cu mic dejun. De exemplu, la un hotel de patru stele, șapte nopți de cazare cu mic dejun, pentru două persoane, costă 406 euro.
    • Uludag: de la 36 de euro/persoană/noapte. O vacanță de șapte nopți, la un hotel de trei stele, cu pensiune completă pentru două persoane este în valoare de 1.136 de euro, în perioada 1-8 februarie.

Cât despre cei de la Hello Holidays, aceștia propun următoarele:

  • Circuit cu autocarul Turcia-Uludag: vacanță de cinci zile, plecare din 24 februarie 2021, la prețul de 176 de euro/persoană. Vacanța include cazare cu mic dejun la hoteluri de patru stele, dar și transfer cu autocarul la telegondola din Bursa.
  • Transport individual spre și dinspe Uludag: vacanță de cinci nopți, în intervalul 1 – 6 februarie 2021, la prețul de 455 euro/persoană. Cazarea va fi la hotel de patru stele, cu pensiune completă. Dacă optați pentru un hotel de trei stele, dar în sistem all inclusive, costul ajunge la 570 de euro/persoană.

Sursa Foto: Pixabay

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri