4 / 13

Spania

UPDATE 35 NOIEMBRIE! Spania rămâne pe lista verde, cu un coeficient de infectare de 0,4/1000.


UPDATE 30 SEPTEMBRIE! Spania rămâne pe lista verde, cu un coeficient de infectare de 0,8/1000.


UPDATE 16 SEPTEMBRIE! Spania a intrat pe lista verde, cu un coeficient de infectare de 2,7/1000.


UPDATE 2 SEPTEMBRIE! Spania a intrat pe lista galbenă, cu un coeficient de infectare de 2,7/1000.


UPDATE 15 IULIE! Spania a intrat pe lista roșie. La întoarcerea în țară este necesară prezentarea unei adeverințe de vaccinare, cu schema completă, sau a certificatului digital, pentru evitarea carantinei. De asemenea, este valabilă și adeverința care atestă vindecarea în urma COVID, cu nu mai mult de 180 de zile în urmă.


Spania și-a redeschis frontierele pentru cetățenii europeni în luna iunie 2020, iar în luna iulie 2020 cu Portugalia și alte state din afara UE care se află pe lista publicată de către autoritățile comunitare.


Toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH). În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate. Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebuie prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație. Dacă formularul va fi semnat din aplicație, acesta va apărea în secțiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepționa și un e-mail care poate fi imprimat. Având în vedere noile condiții, formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR/TMA pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2.

Condiții de intrare în Spania pentru turiștii români


Începând cu data de 21 iunie 2021, cetățenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană NU mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-Covid.


Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie să prezinte la momentul sosirii la hotel un test tip PCR sau un test antigen, teste efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toate persoanele cu vârsta de peste 6 ani. Sunt exceptate de la măsura prezentării testelor persoanele care prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care să rezulte că au avut COVID-19 în ultimele 6 luni.


Pentru tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, este obligatorie prezentarea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore sau a unui test negativ antigen.


Sursa Foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri