1 / 6

Copenhaga, Danemarca

Capitala Danemarcei s-a clasat în topul celor mai sigure orașe datorită calității aerului, infrastructurii care ajută la gestionarea deșeurilor, precum și o atenție deosebită asupra pădurilor. Orașul și locuitorii săi au reușit să facă față restricțiilor pandemice, care au fost complet ridicate începând cu septembrie 2021. Orașul continuă să ofere anumite ghiduri pentru a ajuta oamenii să identifice ce locuri sunt aglomerate într-un anumit interval de timp.


Parcurile și zonele verzi au fost extrem de populare în timpul pandemiei. Locuitorii din Copenhaga au petrecut mai mult timp în aer liber, fie plimbându-se în parcuri sau organizând un picnic în pădure.


Un alt factor care a dus la clasarea în top al orașului Copenhaga a fost nivelul de corupție al țărilor. Potrivit raportului realizat de Economist Intelligence Unit, Danemarca este una dintre țările cel mai puțin corupte din lume, fapt care le-a permis cetățenilor săi să aibă încredere în instituțiile sale pe parcursul pandemiei.


De asemenea, Copenhaga a implementat un program masiv de testare anti-COVID, care rămâne gratuit pentru toată lumea, inclusiv pentru turiști.


Sursă foto: Unsplash

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri