easyJet: Anul trecut, am realizat un profit per loc in valoare de 4,30 lire sterline
MyAir: Cele mai profitabile curse sunt cele inspre Italia
Blue Air: Zborurile spre Italia si Spania, 42% din venituri
2 / 3

MyAir: Cele mai profitabile curse sunt cele inspre Italia

MyAir, companie cu capital italian, care opereaza curse inspre destinatii din Italia (Bergamo, Venetia, Roma, Bologna, Bari, Napoli, Catania si Milano, precum si Franta (Paris), considera cursele spre Italia a fi cele mai profitabile in prezent.

„Cele mai profitabile curse MyAir din Romania sunt cele spre Bari, Catania, Napoli, Bologna si Venetia. Preturile pot incepe de la 56 euro dus-intors si cresc in functie de vanzarile zborului respectiv”, considera Antonio Iervolino, general manager MyAir.

Compania italiana se bazeaza in general pe destinatii pe care competitorii nu le detin in portofliu (Bari, Napoli, Catania, Bologna), si de accea a renuntat la cursa de Barcelona care este una dintre preferatele operatorilor low cost de pe piata locala.

„Lipsa competitorilor pe ruta respectiva, taxele de aeroprt scazute si distantele mici sunt printre principalii factori care contribuie la profitabilitatea unei curse. Putem spune ca o cursa low cost este una profitabila atunci cand gradul de ocupare a acesteia depaseste 75%”, mai adauga seful companiei italiene.

In prezent, compania italiana cu costuri scazute opereaza opt destinatii si are circa 40-45 de zboruri saptamanale din si catre Romania.

Anul trecut, My Air a transportat aproximativ 500.000 de pasageri, inregistrand un grad de ocupare de 93%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri