2 / 7

De la incoming si sport la corporate travel si outgoing

Inca de anul trecut, Visit Romania se afla in pragul unor schimbari menite sa aduca un aer proaspat agentiei fondate in urma cu peste zece ani. Agentia s-a pozitionat de la inceput pentru organizarea de servicii turistice pentru turistii straini in Romania, dar si a activitatilor sportive. Initial, agentia a activat sub denumirea Simpa Sport, afacere inceputa de Gheorge Fodoreanu in 1994, ulterior acesta parasind in martie 2007 afacerea devenita Visit Romania.

“Am fost parteneri de mai bine de zece ani ai Federatiei Romane de Fotbal (FRF) si am asistat la toate succesele Nationale din 1994 pana in 2006. Am fost prezenti prin organizarea logisticii pentru ei si pentru suporterii romani care au calatorit la Campionate”, a spus Albu. Desi in prezent FRF a ales o alta companie ca partener, Visit Romania se mandreste cu organizarea sejurilor pentru Euro 2008, cand “am deplasat un numar de 250 de turisti in Elvetia pe segmentul middle-high. Acesta este segmentul pe care activam in acest moment”.

“Nu suntem o agentie recunoscuta pentru turismul de masa. Am ramas pe incoming si incercam si nisa de outgoing pe segmentul tailor-made”, spune Albu. Pe scurt, acesta ar fi parcursul agentiei dupa 2007.

Cunoscuta pe lansarea incoming-ului in Romania, intr-o perioada cand outgoing-ul nu era profitabil, neexistand si o clasa de mijloc in Romania, Visit Romania s-a specializat in circuite culturale destinate strainilor care au vazut in Romania o tara unica, urmat de turismul corporate, asigurat tot de strainii care profita uneori de timpul extra pentu a vedea mai mult din universul romanesc.

“Vorbim de Transilvania, Maramures, Valea Oltului, Delta, ceea ce a fost promovat pana acum ca si imagine a Romaniei. Este greu sa vii sa promovezi litoralul romanesc la targuri unde vin Grecia, Spania, Turcia: promovam ceea ce este specific si unic”, mentioneaza Albu, care afirma ca “aproximativ 30%” din veniturile agentiei sunt asigurate de acest tip de servicii culturale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri