3 / 4

Orasele de tranzit, o piata pentru hostelieri

Pentru ca beneficieaza de un aeroport, Targu-Mures este o varianta de luat in calcul pentru turistii care tranziteaza Romania intr-un tur al Europei sau chiar al Romaniei. La acest lucru s-au gandit si proprietarii Ms Hostel acum un si jumatate. “Hostel-ul isi desfasoara activitatea intr-o cladire inchiriata pe care platim o chirie lunara de 550 de euro. Investitia initiala a fost de cateva sute de euro, in principal in mobilier”, a declarat Csilla Hajnal, administratorul hostel-ului targ-muresan. Majoritatea turistilor care raman in acest hostel stau o singura noapte, multi mergand spre zona Moldovei, un obiectiv turistic cunoscut peste hotare.

Locatia ofera 12 locuri de cazare intr-o camera cu 5 paturi, o camera cu 3 paturi si doua camere cu 2 paturi. “Tarifele variaza in functie de numarul de paturi dintr-o camera: in camera cu 5 paturi tariful este de 10 euro/persoana pe noapte in timp ce in camerele cu doua si trei paturi pretul este de 12 euro/noapte”, spune reprezentanta hostel-ului.

Majoritatea clientilor hostel-ului din nordul tarii provin din tari precum Anglia, Germania, SUA si Olanda, 70% dintre clientii unitatii de cazare fiind de provenienta straina.

In perioadele de varf de sezon, hostel-ul are un grad mediu de ocupare de 80%-90%. “In perioada mai-august gradul de ocupare al hostel-ului este de cel putin 80%, in timp ce in septembrie-aprilie cererile sunt mult mai reduse”, adauga Csilla Hajnal.

O solutie ar fi organizarea de evenimente, chiar si pe segmentul de business, mai ales in conditiile economice actuale. “Chiar acum avem un grup de turisti care au venit aici in team-building, iar pe viitor vrem sa dezvoltam aceasta nisa. Daca se va construi si autostrada, dinamica va fi si mai mare”, explica administratorul hostel-ului care adaposteste circa 60-80 de turisti lunar in perioada de varf.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri