3 / 4

Cateringul in aer, mai scump decat pe pamant

Pretul produselor oferite de operatorii low-cost in timpul zborului concureaza si cu cele mai “pretentioase” cafenele sau restaurante din Capitala. O cafea, de exemplu, poate costa intre 2-4 euro, o bautura racoritoare - intre 3-5 euro, 3-5 euro pentru o supa, pana la 6 euro - un sandwich, in timp ce un pachet de tigari ajunge la 30 de euro. “Circa 5% din veniturile companiei provin din serviciile de catering oferite in timpul zborului”, declara Andreas Engel, PR manager Germanwings.

Pe langa tarifele percepute din catering si bagaje, operatorii low-cost isi rotunjesc veniturile cu taxe pentru prioritatea la imbarcare, rezervare unui anume loc, booking sau modificare de data, nume sau ruta.

Principalii operatori de pe piata locala de low-cost sunt Blue Air, cu un milion de pasageri transportati in 2008, Wizz Air, care a inregistrat anul trecut 900.000 clienti, si My Air - cu 400.000 de pasageri transportati anul precedent.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri