4 / 5

Berthelot, un hotel independent deschis in plina criza

Desi pare greu de crezut, Berthelot este un hotel nou hotel independent, deschis la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an in urma unei investitii de 3,5 milioane euro.

“Am deschis hotelul Berthelot in plina criza. Am studiat comportamentul clientilor pe timp de criza, unde oferta este mult mai mare decat cererea. De asemenea, ne-am evaluat zilnic concurenta comparand informatii din mai multe surse”, declara Constantin Arsene, proprietarul hotelului.
In primele 5 luni de functionare, unitatea nu a mers deloc rau, avand un grad de ocupare de 68% in luna mai si 63% in aprilie. “Gradul de ocupare a crescut de la luna la luna, iar pentru iunie asteptam o incarcare a hotelului de 85%”, mai spune antreprenorul bucurestean.

Chiar daca este abia la inceput, Arsene nu exclude o eventuala vanzare a unitatii. “Orice este de vanzare. In conditiile actuale nu se pune vorba de asa ceva pentru ca Hotelul Berthelot este bine conceput, realizat, pozitionat, iar un pret bun nu se poate obtine in conditiile actuale. Cei care vand acum pierd. O afacere ca Hotelul Berthelot se va vinde cu un pret intre 6.000-8.000 euro mp construit. O alta oferta nu ne intereseaza”, declara Arsene, care adauga ca niciun hotel din Bucuresti nu ar trebui sa dea faliment chiar si pe timp de criza.

Cifra de afaceri a unitatii de patru stele, in primele 4 luni si jumatate de functionare, a fost de 300.000 euro, peste 90% dintre clientii unitatii fiind oameni de afaceri si peste 85% expati. Hotelul dispune de 43 de camere.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri