3 / 5

Tarife – la nivelul lui 2009, chiar mai mici in unele cazuri

Daca in 2009 pretul pachetelor turistice a scazut, in medie, cu 20%-25%, si pentru 2010 se asteapta o stagnare sau chiar o scadere a tarifelor, mai moderata insa. Cresterea tarifelor iese insa din discutie. “Vor continua scaderile, dar mai mici decat cele inregistrate in 2009. Cred ca vor fi in jur 10-15%”, declara reprezentantul ANAT.

Pe de alta parte, Eximtur estimeaza o stabilizarea a preturilor la nivelul lui 2009. “Ne asteptam la o mentinere a nivelul anului 2009 deoarece, in multe cazuri, preturile si tarifele nu mai au unde sa scada. Exista destinatii pentru care tarifele nu au scazut nici in 2009, iar tarile primitoare de turisti isi revin din criza alaturi de cele trimitatoare de turisti, ceea ce determina stabilitatea tarifelor de cazare si nu scaderea acestora”, opineaza Lucia Morariu.

“Cresterile de tarife de pana acum nu aveau o baza “sanatoasa”, erau artificiale si se bazau pe lipsa de informare a clientilor si pe servicii proaste si scumpe. Anul 2010 va schimba acest trend si tarifele nu vor mai reveni niciodata la nivelul celor din 2008”, este de parere Simona Veteleanu (foto).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri