1 / 4

Teama termenului de predare

In aceasta perioada un etaj a fost inchis. “Am decis sa inchidem tot etajul 1 pentru ca lucrarile de renovare sa se termine cat mai repede, asa ca in aceasta perioada nu am organizat niciun eveniment. Probabil am pierdut aproximativ 200.000 de euro prin sistarea organizarii de evenimente”, a declarat Oana Popa, F&B manager al Marriott si cea care a coordonat proiectul de renovare.

Pentru aceste lucrari, hotelul de cinci stele a colaborat doar cu firme de constructii din afara tarii. “Este trist ca nicio firma din Romania nu a vrut sa se inhame la un proiect de peste 1 milion de euro pentru ca, daca nu respectau termenul de predare, penalizarile zilnice erau semnificative. In aceste conditii, am lucrat cu doua firme austriece si una din Polonia, care au predat proiectul la data prevazuta in contract”, a mai spus Oana Popa.

La lucrarile care s-au intins pe o perioada de 1 luna si jumatate au muncit circa 40 de persoane. “Nu am lucrat cu niciun roman pentru ca firmele pe care le-am ales nu cunosteau forta de munca din Romania si au decis sa vina cu oameni lor, care au fost cazati in hotel pe timpul lucrarilor”, a mai afirmat coordonatorul proiectului.

Proiectul de renovare a cuprins o suprafata de circa 2.000 de m.p si a constat in modernizarea Grand Ball Room - care a costat 711.000 euro, zona publica - 240.000 euro si Vienna Lounge – 283.000 euro. “Doar aparatura, care este de ultima generatie, din Grand Ball Room ne-a costat circa 300.000 de euro. Inlocuirea sistemului audio, conectivitatea video si audio, panou central controlat de Ipod, inlocuirea sistemului de iluminat (spoturi LED cu lumina rece si calda), 50 lumini inteligente cu comanda in infrarosu sau 6 videproiectoare si 6 ecrane, cu comanda electrica fac din Grand Ball Room cea mai bine dotata sala de conferinte din Capitala”, a declarat Meda Vasiliu, director de vanzari si marketing al Marriott.

Conform reprezentantilor Marriott, investitia in modernizarea etajului 1 va fi recuperata in 4-5 ani. “Daca eram in ani de varf, precum 2007-2008, investitia se putea recupera si intr-un an, insa in situatia actuala amortizarea poate dura pana la 5 ani”, a mai declarat Popa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri