3 / 4

90% dintre turistii de Paste si 1 Mai au fost romani

Deschiderea, pe la inceputul lunii aprilie a 70% dintre hotelurile din statiunea Nisipurile de Aur, se face in asteptarea turistilor romani. “In cele doua zile de Paste si de 1 Mai, gradul de ocupare a hotelului a fost de 100%, 90% dintre clienti fiind romani”, spune directorul general al Melia Grand Hermitage, hotel cu o capacitate de 727 de camere.

Potrivit acestuia, romanii sunt atrasi in primul rand de pretul oferit de hotelurile din statiune. “Sunt la Nisipuri hoteluri ca 5 stele, cu cazinouri, care au un pret de 10 euro pe noapte. Acesti hotelieri castiga o mare parte din venituri din cazinouri si lasa foarte mult la partea de cazare”, mai explica seful Melia Grand Heritage.

Aproximativ un milion de romani si-au petrecut concediul in Bulgaria anul trecut, fiind cel mai numeros grup national.

Sol Melia Bulgaria, care, cu cele 5 hoteluri pe care le opereaza pe litoralul bulgaresc, detine peste 2.000 de camere pe litoralul Marii Negre, estimeaza o stagnare, sau, in cel mai bun caz, o usoara crestere, a numarului de turisti romani anul acesta, pana la circa 20.000 de persoane.

“Pentru 2010 anticipam ca vom gazdui peste 60.000 de turisti in cele cinci unitati pe care le operam in Bulgaria. Ponderea romanilor va fi de circa 30%, urmati de germani, britanici si rusi”, a declarat Jose Manuel Navarro, directorul pe Bulgaria al celui mai mare lant hotelier din Spania si al treilea din Europa.

Potrivit sefului Sol Melia Bulgaria, tarifele de cazare in Bulgaria vor ramane la nivelul anului 2009. Preturile de cazare la unitatile de 4 si 5 stele din Nisipurile de Aur incep, in medie, de la 30 de euro si pot ajunge pana la 100 de euro de persoana pe noapte, in functie de perioada aleasa pentru vacanta.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri