1 / 4

Drumuri care lasa de dorit intr-o tara care pare nelocuita

Chiar daca, in ceea ce priveste dezvoltarea turismului la Marea Neagra, bulgarii ne-au lasat cu cel putin vreo 10 ani in urma, cand vine vorba despre calitatea drumurilor nici vecinii de la sud nu stau prea grozav. In aceste conditii, pe fondul unui trafic destul de lejer, cei 200-220 de kilometri pe care ii ai de parcurs de la Ruse pana in statiunea Nisipurile de Aur ii faci in aproximativ 4 ore, gropile fiind prezente atat pe drumurile nationale, cat si pe autostrada. “Intr-adevar, bulgarii mai au de lucru la calitatea drumurilor. Uneori mersul cu masina este o adevarata provocare”, recunoaste si Antonio Arnedo, directorul general al hotelului de 5 stele din Nisipurile de Aur, Melia Grand Hermitage.

In tot timpul calatorieI catre statiunea bulgareasca, pustietatea satelor prin care treci te duce mai degraba cu gandul la invazia otomana in Bulgaria din secolul al 14-lea, decat la una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta estivala pentru turistii cu bugete limitate. Rareori mai vezi cate un bloc darapanat cu aspect de camin de nefamilisti, un locuitor ratacit sau cateva masini cu numar de Romania ce isi fac plinul la benzinariile Rompetrol pentru a-si continua calatoria catre o vacanta low-cost.

Indicatoarele sau bornele kilometrice lipsesc cu desavarsire, iar meseria de politist de circulatie pare ca nu s-a inventat la vecinii bulgari. In aceste conditii, chiar si soferul bulgar care ne conduce catre destinatie, cu experienta in ale condusului prin Bulgaria, se rataceste vreo ora prin imprejurimile statiunii - ceea ce face ca durata calatoriei sa ajunga la vreo 5 ore.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri