1 / 4

De pe plaja, la partia de schi

Regiunea Zell am See-Kaprun, cea mai importanta destinatie turistica din Austria, adaposteste 138 de kilometri de partii care beneficiaza de 153 de telecabine. “In acesta regiune peste 95% din venituri provin din turism. Anul trecut am inregistrat circa 2,1 nopti de cazare si in jur de 400.000 de turisti”, spune Renate Ecker, director executiv al oficiului de turism din Zell am See-Kaprun, regiune cu circa 13.000 de locuitori.

In aceste conditii, in luna iulie, turistii pasionati de schi, pot practica acest sport. “In statiunea ghetarului Kitzsteinhorn, care se afla la o altitudine de 3.029 de metri, se poate schia tot timpul anului. Incepand din iarna lui 2010, aceasta statiune va beneficia de un cinema si un parc national care va revitaliza atomosfera Alpilor. Chiar si cu aceste facilitati, 70% dintre turistii care viziteaza Kaprun-ul vin iarna”, a mai explicat Ecker.

Chiar daca cel mai mare numar de turisti provine din Germania, Italia, Marea Britanie si Austria, si romanii sunt printre obisnuitii locului. “Romanii vin in special in sezonul de iarna. De curand (n.red.: inceputul lui iulie) echipa de fotbal Dinamo a fost aici in cantonanent”, au mai spus oficialii zonei.

Daca la peste 3.000 de metri schiul si saniusul sunt la mare cautare, mai jos, la circa 700 de metri altitudine, plajele din jurul lacului Zeller sunt pline de turisti. “In luna iulie, foarte multi turisti vin din statele arabe. In Zell am See, jumatate din turisti vin in sezonul estival, pentru lacurile si plajele de aici”, explica Ecker.

Pentru a mari numarul de turisti care viziteaza in aceasta vara regiunea, austriecii au inclus, in tariful de cazare, accesul la telecabine, piscine sau muzee. “In perioada 15 mai - 15 octombrie circa 130 de unitati de cazare din zona ofera acest card in tariful de cazare. De la accesul la telecabine, la transport sau acces la piscine, turistii beneficiaza de peste 20 de gratuitati”, au mai explicat reprezentantii regiunii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri