3 / 4

Cum se reflecta criza in turismul austriac

Turismul austriac a inceput sa resimta criza inca de anul trecut, insa la un nivel scazut. „Numarul turistilor a scazut cu pana la 4% fata de 2008. Recesiunea a schimbat insa comportamentul turistilor care prefera vacante mai scurte – de la doua saptamani in urma cu cativa ani, la 6-7 zile in prezent“, a declarat Michaela Moesslacher, reprezentant al regiunii Milstatter See, zona care se bazeaza in principal pe turismul estival.

Ea a mai adaugat ca, odata cu criza, turistii isi programeaza vacantele si isi fac rezervarile pe ultima suta de metri.

Anul trecut, Milstatter See a a fost vizitata de 1,3 milioane de turisti, dintre care doar 180.000 au venit in timpul sezonului de iarna. „Vara, majoritatea turistilor provin din Austria, Elvetia si Olanda. Romanii ocupa locul al 11-lea in randul turistilor care viziteaza regiunea“, mai spune oficialul Milstatter See.

In perioada verii, turistii au diverse optiuni in aceasta zona: de la catarat la o partida de golf, de la scufundari la o plimbare cu bicicleta sau de la o plimbare cu barca la o cina pe malul lacului. „Pentru turistii care vin iarna avem 34 de regiuni de schi si un total de 1.031 kilometri de partie“, a mai explicat Michaela Moesslacher.

In jurul lacului Milstatter exista si 10 locuri de camping. „Circa 30% dintre turistii care vin vara prefera campingul“. In aceasta regiune, turistii cheltuie, in medie, 115 euro pe zi.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri