3 / 4

Calypso si Cousteau Divers - prioritatile acestui an

Celebrul vas cu care Jacques Cousteau a calatorit in expeditiile sale, Calypso, este in plin proces de renovare si va fi lansat din nou la apa cel mai probabil anul viitor. Prima sa calatorie a avut loc in iulie 1951, intr-o expeditie spre Corsica. In 1996 vasul a fost grav avariat intr-un port din Singapore si s-a scufundat, fiind necesare 17 zile pentru a-l scoate din apa.

Dupa acest incident, Calypso a fost adus in Franta si achizitionat de catre Equipe Cousteau pentru simbolica suma de un franc. Equipe Cousteau a fost recunoscuta drept proprietarul oficial al ambarcatiunii si restaurarea sa a inceput in octombrie 2007. Cititi aici mai multe detalii despre istoria Calypso.

Potrivit lui Pierre Cousteau, Calypso isi va relua calatoriile in 2011, insa pana acum nu au fost stabilite itinerariile pe care le va urma.

Un alt proiect pe care Cousteau intentioneaza sa il lanseze in acest an este Cousteau Divers, o organizatie nonprofit, separata de Cousteau Society, dedicata tuturor pasionatilor de scufundari. In prezent, organizatia are propria pagina de Internet si un cont in reteaua sociala Facebook, de unde cei interesati pot obtine informatii despre mediul acvatic, ce zone sunt protejate si ce specii de pesti pe cale de disparitie pot urmari.

“Vom avea diferite nivele de acces in organizatie – primul este gratuit (oamenii se inscriu si comunica pe diferite teme legate de viata acvatica), al doilea va presupune o taxa anuala de aproximativ 10-15 euro, urmatorul nivel – 30 de euro si apoi 60 de euro. Membrii au acces la informatii si fotografii de arhiva si isi pot compara propriile fotografii cu cele mai vechi”, explica Pierre Cousteau.

Sursa foto: Cousteau.org

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri