3 / 4

Scenariu sumbru pentru semestrul al doilea

Reducerea salariiilor coroborata cu majorarea TVA vor duce la un semestru al doilea extrem de dificil pentru jucatorii din piata. “ Atat turismul cat si industria aviatica vor suferi mult in al doilea semestru din 2010 si primul semestru din 2011. Populatia primeste salarii tot mai mici, preturile la toate produsele si serviciile cresc odata cu cresterea TVA. Tot mai multi romani nu vor mai fi in masura sa plateasca ratele la banca, deci, cu atat mai putin se vor gandi la vacante. Agentiile de turism vor suferi in continuare, multe dintre ele intrand in incapacitate de plata . Se va intensifica mult competitia tarifara, cu reducerea la limita a comisioanelor”, estimeaza Demetriade.

“Al doilea semestru va fi marcat intr-o mai mare masura de problemele sociale si piata va suferi un impact mai ales in segmentul clientilor cu venituri mici si medii”, crede si reprezentantul Perfect Tour.

In opinia Simonei Veteleanu (foto), semestrul al doilea va fi marcat de doua tendinte, diametral opuse: segmentul low-cost si luxury. ”Cel mai lovit segment va fi cel de mijloc, prin urmare, ofertele noastre se vor incadra, in principal, pe aceste doua tendinte”, sustine Veteleanu.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri