2 / 5

Cifrele anului 2010

Lufthansa a obtinut profit pe piata romaneasca, potrivit lui Stefan Versemann. Mai departe, grupul aerian se asteapta la o crestere semnificativa a veniturilor si estimeaza o depasire a pragului de 800 milioane de euro pentru rezultatul operational anual, mentinand obiectivele de cost existente. Rezultatul anual pentru 2010 va permite actionarilor sa primeasca valoarea dividendelor.

„In perioada urmatoare nu ne asteptam la schimbari in ceea ce priveste gradul ridicat de competitivitate la nivel global, dar nici la diminuarea presiunii puternice aplicate preturilor pentru segmentul curselor pe distante scurte. Prin urmare, toate companiile aeriene din grup trebuie sa continue implementarea programelor specifice de reducere a costurilor”, a declarat presedintele consiliului de conducere si CEO Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber.

Pe viitor, principalele riscuri sunt reprezentate de incetinirea economiei, posibilul impact negativ al taxei pe traficul aerian, precum si cresterea semnificativa a preturilor de combustibil.

Grupul Lufthansa a inregistrat un profit operational de 612 milioane de euro in primele noua luni din 2010, reprezentand o crestere anuala de 386 de milioane de euro. Grupul a raportat un profit net de 524 de milioane de euro, in aceeasi perioada a anului precedent, nivelul profitului net situandu-se la 31 milioane de euro.

Toate categoriile de business Lufthansa au contribuit cu profit operational la rezultatul pozitiv la nivel de grup. Segmentul de trasport pasageri a inregistrat un rezultat pozitiv de 218 milioane de euro in primele noua luni din 2010. Din aceasta suma, 158 de milioane de euro sunt atribuite Lufthansa Passenger Airlines, iar 194 de milioane de euro SWISS, in timp ce Germanwings a avut pierderi de 11 milioane de euro.

Austrian Airlines si bmi au avut pierderile operationale estimate pentru primele noua luni: 47 de milioane de euro pentru Austrian Airlines, respectiv 90 milioane de euro pentru bmi; cu toate acestea, pe parcursul celui de-al treilea trimestru, ambele companii au inregistrat un profit operational.

Segmentul Logistica a obtinut un profit operational de 230 milioane de euro in perioada celor noua luni.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri