3 / 5

Angajari la Lufthansa prin Facebook

Alaturi de canalele clasice de recrutare, Lufthansa apeleaza si la mijloacele new media, pagina de Facebook a programului de resurse umane „Be Lufthansa” fiind una dintre cele mai populare din Germania.

In 2011, Lufthansa va angaja aproximativ 4.000 de persoane in Germania. Suplimentarea de personal va fi concentrata in special pe sectoarele operatiuni. Compania aeriana cauta 2.200 de insotitori de bord pentru hub-urile din Frankfurt si Munchen.

Grupul aerian nu are in plan sa faca angajari in Romania.

„Lufthansa se afla intr-o noua etapa de expansiune. Doar in centrele din Germania, recrutam 4.000 de oameni, in timp ce, in paralel continuam efortul de eficientizare si reducere de costuri. Cresterea capacitatii de locuri prin folosirea de aparate de zbor mai mari pe cursele regionale sau a aeronavelor A380 pe rutele intercontinentale impune nevoia de personal suplimentar atât la bord, cât si la sol”, a precizat presedintele si CEO Lufthansa, Christoph Franz.

Personalul de suport, cu rol de asistare a pasagerilor la sol, necesita de asemenea o suplimentare de 900 de persoane. Alti 270 de cursanti sunt gata de „decolare” si se pregatesc de inceperea sesiunilor de formare pentru a deveni piloti de aeronave.

Posturi libere sunt deschise si in alte domenii de activitate, grupul Lufthansa pregatindu-se pentru a primi peste 300 de debutanti pentru o viitoare cariera in aviatie.

Grupul Lufhansa are peste 117.000 de angajati din peste 150 de tari, dintre care 65.000 sunt in Germania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri