6 / 7

Iulian Stanciu, eMag: Vanzarile noastre pe dispozitive mobile s-au triplat anul acesta

Iulian Stanciu, directorul general al eMag, spune ca piata de comert online este un domeniu privilegiat si ca ceea ce pune in pericol piata sunt promisiunile neonorate.


“Se merge intr-o directie pozitiva. Avansul tehnologiei, viteza de conectare, cloud computing, tehnologiile procesatorilor de plati vor ajuta ca apropierea de consumator sa creasca. Pericolele, insa, pot veni din interior. Din promisiuni neonorate. Exista oportunitati foarte diverse”, a spus Stanciu,


In primul trimestru al acestui an vanzarile eMag pe dispozitive mobile s-au triplat.


Circa 20% din traficul eMag.ro vine de pe dispozitive mobile si este in crestere rapida, Stanciu spunand ca pana la finalul anului mobile-ul va depasi 30%. In jur de trei sferturi din traficul de pe mobil vine de pe smartphone-uri, iar restul de pe tablete.


De asemenea, daca la inceput vanzarile online in Romania erau concentrate in zona comertului de carti si electronice, aceasta tendinta se va schimba, hainele si accesoriile castigand tot mai mult teren pe acest segment, dupa cum spune seful eMag.


“Vom avea un trend de crestere a unor categorii de produse. Greu de spus de ce comertul online a pornit de la electronice sau carti. In aceste zone penetrarea este mare din total piata de retail. Observam o crestere si a altor categorii. Avem exemplele Cora, Metro, Carrefour, dar si Zara. Pantofii online au cunoscut o crestere. Este o zona de early adopters, ma astept la o crestere a zonei de haine si accesorii”, a declarat Iulian Stanciu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri